DEZERT
BEZ NJIH NE MOŽE DA SE ZAMISLI SLAVSKA TRPEZA: Oblande sa ORASIMA, gotove za 15 MINUTA (RECEPT)
Nakon toga možete ih iseći i poslužiti
Nezaobilazan deo svake slavske trpeze, oblande sa orasima, koje su gotove za samo petnaest minuta.
One moraju da se nađu na slavskoj trpezi i svi ih obožavaju. Domaćice posebno vole da pripremaju oblande sa osrasima iz dva razloga- brzo se spremaju i prilično su izdašne. Mi vam donosimo ovaj recept kao spas u zadnji čas, jer su gotove za samo 15 minuta, a sigurno će brzo nestati sa slavke trpeze.
1 pakovanje oblandi
250 ml mleka
200 ml ulja
150 g mlevenih oraha
200 g mleka u prahu
200 g brašna
400 g šećera
40 g kakao praha
Priprema:
U mleko sipajte ulje i šećer, promešajte, pa stavite na ringlu da ključa 2 minuta na laganoj vatri, uz povremeno mešanje. Stavite kakao i mešajte da dobijete glatku smesu, potom dodajte mleko u prahu i brašno. Sve kuvajte na umerenoj temperaturi najviše 5 minuta. Kada se lepo sjedinilo, dodajte orahe i kuvajte još minut. Sa rashlađenim filom mažite oblande i ređajte jednu preko druge. Kada završite pritisnite nečim težim i ostavite da odstoje 5 minuta. Nakon toga možete ih iseći i poslužiti.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!