POSLALA MUŽA DA KUPI KELJ, A ON DONEO OVO? Tanja odmah sve podelila sa prijateljima (FOTO)
Karfiol, Foto: Twitter printscreen

hit

POSLALA MUŽA DA KUPI KELJ, A ON DONEO OVO? Tanja odmah sve podelila sa prijateljima (FOTO)

Čovek se bar potrudio, otišao je supruzi po namirnice, nije baš pogodio one tražene, ali nije mu za zameriti

Objavljeno:

Poznato je da muškarci i nisu baš neki poznavaoci kada je kuvanje u pitanju, čast izuzecima naravno.

Jedna korisnica društvene mreže Tviter nasmejala je sve one koji je prate, ali je ova njena objava otišla mnogo dalje od planiranog.

"Krivac" - njen suprug.

"Kupio mi muž kelj za sarmice" i obična fotografija zapakovanog karfiola u kesi bilo je dovoljno da Tanja sa Tvitera odnese više od 500 lajkova.

Urnebesni komentari na račun njenog supruga su se samo nizali.

Verovatno da nikada nismo čuli za sarmice od KARFIOLA, a pretpostavljamo ni najbolje kuvarice.

Sigurno ni Tanjin suprug.

Čovek se bar potrudio, otišao je supruzi po namirnice, nije baš pogodio one tražene, ali nije mu za zameriti.

Jedina loša strana ove kupovine je što će sigurno ostati uskraćen za ukusne sarmice od kelja, a umesto njih mogao bi eventualno da dobije, ne tako ukusnu, čorbu ili potaž od karfiola.

A ukoliko se možda nekoj od dama ponovi ista greška supruga (NE DAJ BOŽE) imamo rešenje.

- ČORBA OD KARFIOLA RECEPT -

Sastojci:

1 glavica karfiola

2 vece sargarepe

1 puna kasikaa griza

1 kasika sirceta

po ukusu zacin C

1 jaje

1 soljica mleka

persunov list

Po zelji:

limun

jogurt

Priprema:

1. Sipajte vodu u lonac,dodajte kašiku sirćeta i malo posolite. Za to vreme očistite karfiol,podelite ga na "cvetove"i dobro ga operite pod mlazom hladne vode.Kad voda provri ubacite karfiol i kuvajte ga u polupokrivenoj posudi dok ne omekša.

2. Kuvan karfiol izvadite i propasirajte ga ili ga izgnjecite viljuskom.Nema veze i ako ostane po koji cvetic.

3. Očišćenu sargarepu izrendajte na sitnijoj strani rendeta i propržite je na ulju na blagoj vatri dok ne omekša.Onda u sargarepu dodajte jednu dobru kašiku griza,proprzite jos minut-dva,pa dodajte propasirani karfiol.Mesajte na laganoj vatri jos minut-dva pa lagano dolivajte vodu u kojoj se kuvao karfiol.Kolicinu vode odredite sami u zavisnosti koliko gustu corbu volite.

4. Kad čorba proključa pustite ja da tiho vri 5-10 minuta i dodajte začin C.Umutite viljuskom blago jedno jaje sa šoljicom mleka,sipajte u čorbu i na kraju po želji mozete dodati i sitno iseckan persunov list.

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.