priprema
MANASTIRSKI PIRINAČ U PAR KORAKA! Zasitiće vas odmah, kao da ste pojeli MESO (RECEPT)
Pospite odozgo iseckan peršun i služite
Probajte ovaj recept za manastirski pirinač koji će vas zastititi kao da ste pojeli meso.
Sastojci: 1,5 šolja pirinča, 1 glavica crnog luka, 1 veća crvena ili zelena paprika, 10 crnih maslina, 1 šargarepa, 2 kašike paradajz pirea, 1 manja tikvica, 150 g pečuraka, so, 100 ml ulja, peršun, 1 kašika suve nane.
Priprema: Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom u odnosu 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost. U posebnoj, većoj posudi zagrejte 80-100 ml ulja i zapržite redom iseckan luk, šargarepu i papriku isečene na kocke i pečurke isečene na kriške.
Čim omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu. Dodajte paradajz pire, a nakon što povrće omekša, dodajte pirinač i promešajte.
Dodajte začine po ukusu i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle. Pospite odozgo iseckan peršun i služite.
(Espreso/bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!