NA GLASU
SLASAN KAČAMAK NA VUČJANSKI NAČIN: Nakon OVAKVOG doručka sve kreće KAKO TREBA!
Iskusni vodeničari Trajković i Stamenković otkrili su zanimljiv i ukusan recept
Za kotlić kačamaka potrebno je: oko 300 grama belog projinog brašna kašika masti 1,5 litara vode, so po želji ili slani ovčji sir, kajmak ili kiselo ovčije mleko Priprema: Kukuruzno brašno se uz kašiku masti skuva do guste mase u prethodno provreloj vodi. Kada se brašno lepo ukuva, onda se vadi većom drvenom varjačom i stavlja u malo zagrejano posuđe. Prelije se podgrejanom "leskovačkom spržom" (sitnim čvarcimam). "Ko voli, nek izvoli", kažu iskusni vodeničari iz leskovačkog Porečja.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!