PASTA KAKVU DO SAD NISTE JELI - ALFREDO: Priprema se sa PILETINOM, a tek kakav je SOS (RECEPT)
Testenina, Foto: Profimedia

RUČAK

PASTA KAKVU DO SAD NISTE JELI - ALFREDO: Priprema se sa PILETINOM, a tek kakav je SOS (RECEPT)

Dodajte i taljatele i lepo promešajte

Objavljeno: 20:05h

Pasta je odličan izbor za večeru jer se brzo sprema, a i zasitno je jelo. Još ako napravite čuvenu alfredo pastu sa piletinom i pečurkama u kremastom sosu od pavlake za kuvanje dobićete obrok kojem niko neće moći da odoli. Parmezan u sosu ne samo što se rasteže nego daje i poseban šmek jelu. Uživajte u ukusu.

Sastojci:

200 g taljatela

2 pileća filea

1/2 crnog luka

6 pečuraka

1,5 šolja pavlake za kuvanje

1/2 šolje mleka

1/4 šolje parmezana

1/2 kašike mlevenog belog luka

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika neslanog putera

Priprema:

Isecite meso na sitnije komade, pa propržite u tiganju u koji ste sipali 1 kašiku maslinovog ulja. Meso posolite i pobiberite pre prženja. Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još 1 kašiku maslinovog ulja i kašiku puter. Kada se otopi dodajte seckani crni luk, a kada se on proprži dodajte i seckane pečurke. Na kraju dodajte i mleveni beli luk, pa prodinstajte još 30 sekundi. Sipajte pavlaku za kuvanje i mleko. Dobro promešajte. U međuvremenu skuvajte taljatele. U sos dodajte i parmezan, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. Zatim vratite meso i još kratko kuvajte. Dodajte i taljatele i lepo promešajte.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.