NJAMIII
ĐUMBIR TORTA SA ŠLAGOM OD 1 SKUPOCENOG SIRA: Slasna za PRAZNIČNE DANE (RECEPT)
U međuvremenu umutiti slatku pavlaku sa maskarpone sirom i šećerom, filovati kore i složiti tortu
Sezona je torti i kolača, pa što ne biste napravili ovu đumbir tortu sa šlagom od maskarponea, odlično se uklapa u ove praznične dane. Uživajte!
tri četvrtine šolje maslaca dve šolje smeđeg šećera šolja meda šolja mlaćenice tri veća jajeta dve kašike mlevenog đumbira kašika cimeta kašičica i po praška za pecivo kašičica sode bikarbone četiri šolje brašna 800 ml slatke pavlake 350 g maskarponea 100 g šećera u prahu
Priprema:
U većoj posudi umutiti otopljeni maslac, šećer, med, šolju tople vode, mlaćenicu i jaja. U drugoj činiji sjediniti đumbir, cimet, prstohvat soli, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobijenu mešavinu dodati u smesu od maslaca, postepeno dodavati brašno i sve dobro sjediniti. Podeliti u tri-četiri kalupa obložena papirom za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni 35 minuta. U međuvremenu umutiti slatku pavlaku sa maskarpone sirom i šećerom, filovati kore i složiti tortu.
(Espreso / Iće&Piće / Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!