RECEPT
UZ DOMAĆU SUPU NAJBOLJE IDU DOMAĆI REZANCI: Evo kako da ih sami NAPRAVITE! (RECEPT)
Ukoliko volite domaće supe, verujemo da volite i domaće rezance
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Za domaće rezance potrebno je:
2 veća jaja (160+gr)
200 gr brašna
prstohvat soli
Priprema:
Na radnu površinu stavite brašno, u sredinu jaja i so. Jaja umutite viljuškom, pa polako dodajte malo po malo brašna. Testo će biti tvrđe.
Ako vam je teško da ga mesite, stavite ga u kesu na pola sata, zatim ga domesite. Testo mora biti glatko.
Od testa napravite jednu "ploču", stavite u kesu i ostavite sat, dva. Nakon što je odstojalo, prvo ga malo razvucite oklagijom, pa počnite da ga provlačite kroz mašinicu.
Provlačite ga kroz mašinicu, sve dok ne dođete do 3. Tada su taman, ni debeli ni pretanki.
Provucite testo još kroz deo za razance i to je to.
Možete ih koristiti sveže, ali ih možete i osušiti. Osušeni mogu dugo da stoje. Ukoliko nemate mašinicu, može i oklagijom, ali ne budu isti.
(Espreso/magazin.novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!