KRSKAVA I PIKANTNA
NOVOGODIŠNJA JELKA OD TESTA, KAKVA MAGIJA: Napravite je od SAMO 4 SASTOJKA! (VIDEO)
Pogledajte kako se pravi novogodišnja jelka od lisnatog testa!
Tražite pecivo koje je ukusno, brzo se sprema i u sebi nosi duh praznika? A još ako ima samo četiri sastojka? Novogodišnja jelka od lisnatog testa je pravi izbor!
Ovaj recept koristi parmezan, ali možete da stavite bilo koji rendani tvrdi sir ako želite jeftiniju, a jednako ukusnu verziju.
Sastojci:
Pakovanje lisnatog testa 100 grama pesto sosa (kupovnog, ili napravite domaći pesto) 100 grama tvrdog sira 2 kašike brašna
Priprema:
Razvaljajte lisnato testo i pospite brašnom da se ne bi lepilo. Isecite ga tako da dobijete tri velika trougla, u videu ćete videti kako da to izvedete, postoji trik!
Prvi trougao postavite na podlogu za pečenje, premažite pesto sosom i pospite rendanim sirom. Preko njega položite drugi trougao, dobro pritisnite (nemojte koristiti oklagiju), pa zasecite i uvrnite krajeve tako da dobijete grane jelke.
Rernu zagrejte na 220 stepeni Celzijusa i pecite dok ne dobije zlatnu boju, 30 do 35 minuta. Pročitajte i najbolji recept za svečanu pogaču!
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!