OMILJENA DEČIJA POSLASTICA ZA PRAZNIKE - KARAMELIZOVANE JABUKE: Evo kako da ih SPREMITE, oduševite MALIŠANE! RECEPT
Karamelizovane jabuke, Foto: Printscreen/Instagram/satislord

SLATKIŠ

OMILJENA DEČIJA POSLASTICA ZA PRAZNIKE - KARAMELIZOVANE JABUKE: Evo kako da ih SPREMITE, oduševite MALIŠANE! RECEPT

Umačite pripremljene jabuke, jednu po jednu, u karamel sirup, slažite ih u tepsiju i ostavite da se ohlade

Objavljeno:

Nekada su jabuke umočene u otopljeni, karamelizovani šećer bile glavna dečija poslastica, naročito za vreme vašara i u vreme Božića. Da bismo se podsetili kako je to nekada izgledalo predstavljamo vam fantastičan recept za karamelizovane jabuke.

Sastojci za karamelizovane jabuke:

10 manjih jabuka

100 mililitara vode

500 grama šećera

kašičica meda

pola kašičice sirćeta

jestiva, crvena boja

štapići (kao za ražnjiće)

Priprema karamelizovanih jabuka:

Operite i dobro osušite odabrane jabuke. Stavite ih blizu šerpe u kojoj ćete topiti šećer i nabodite ih na štapiće. Pripremite sa strane tepsiju u koju ćete staviti papir za pečenje ili je samo premažite uljem.

U šerpu sipajte vodu, šećer, med i sirće i kuvajte na umerenoj vatri dok se šećer potpuno ne rastvori. Ako niste sigurni kada je ova faza kuvanja sirupa gotova, uzmite malo sirupa na kašičicu i zaronite je u čašu hladne vode. Ako se tom prilikom stvaraju šećerne niti (šećer koji se razvlači kao otopljeni sir) onda je masa spremna za dalju obradu. Zatim dodajte crvenu boju za hranu i mešajte dok se masa ne izjednači.

Ukoliko želite tamniju crvenu nijansu tada je potrebno dodati i više boje. Umačite pripremljene jabuke, jednu po jednu, u karamel sirup, slažite ih u tepsiju i ostavite da se ohlade.

(Espreso / Novosti Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.