ŠUMADIJSKI ČAJ ZOVU VRUĆOM RAKIJOM IZ PROSTOG RAZLOGA: Ni ŠLJIVOVICA joj nije RAVNA, donosimo RECEPT
Rakija, Foto: Profimedia

obavezno isprobajte

ŠUMADIJSKI ČAJ ZOVU VRUĆOM RAKIJOM IZ PROSTOG RAZLOGA: Ni ŠLJIVOVICA joj nije RAVNA, donosimo RECEPT

Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo, pošto se kuvana rakija pije dok je vruća!

Objavljeno: 13:14h

Šumadijski čaj se u našim krajevima pravi od šljivovice mada, može se praviti i od komovice.

U mnogim krajevima naših prostora kuvana rakija koristi se kao lek protiv gripa i drugih bolesti, a odlično greje tokom zime. Ukoliko želite da kuvana rakija bude blaga, duže je prokuvavajte i posledično više alkohola će ispariti.

Sastojci:

1 / 7 Foto: Profimedia

4 kašike šećera

250 mililitara rakije

250 mililitara vode

Priprema vruće rakije:

U metalnu posudu stavite 4 kašike šećera da se karamelizuje, kada to postignete, skinite sa ringle pa dodajte odmah 250 mililitara rakije, jačine od 17 do 20 gradi i 250 mililitara vode. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo, pošto se kuvana rakija pije dok je vruća!

Neki u kuvanu rakiju vole da ubace nekoliko klinčića - kažu da je odlično. Ako je rakija jaka, dodajte više vode. Nije loše ostaviti je da malo ključa kako bi više alkohola isparilo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.