obavezno isprobajte
ŠUMADIJSKI ČAJ ZOVU VRUĆOM RAKIJOM IZ PROSTOG RAZLOGA: Ni ŠLJIVOVICA joj nije RAVNA, donosimo RECEPT
Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo, pošto se kuvana rakija pije dok je vruća!
Šumadijski čaj se u našim krajevima pravi od šljivovice mada, može se praviti i od komovice.
U mnogim krajevima naših prostora kuvana rakija koristi se kao lek protiv gripa i drugih bolesti, a odlično greje tokom zime. Ukoliko želite da kuvana rakija bude blaga, duže je prokuvavajte i posledično više alkohola će ispariti.
Sastojci:
4 kašike šećera
250 mililitara rakije
250 mililitara vode
Priprema vruće rakije:
U metalnu posudu stavite 4 kašike šećera da se karamelizuje, kada to postignete, skinite sa ringle pa dodajte odmah 250 mililitara rakije, jačine od 17 do 20 gradi i 250 mililitara vode. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo, pošto se kuvana rakija pije dok je vruća!
Neki u kuvanu rakiju vole da ubace nekoliko klinčića - kažu da je odlično. Ako je rakija jaka, dodajte više vode. Nije loše ostaviti je da malo ključa kako bi više alkohola isparilo.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!