IDEALNE SU
OVAKVE KROFNE DO SAD NISTE PROBALI: Čim pojedete JEDNU ostale će nestati dok TREPNETE (RECEPT)
Gotove krofne uvaljajte u šećer, a možete i da ih napunite sa filom po želji
Od ove mere dobićete 17 krofni.
Sastojci: 250 gr mleka 20 gr kvasca 1 žumance kašika masti 2 kašike šećera pola kašičice soli korica limuna oko 500 gr brašna ulje za prženje I još prah secer za krofnice
Priprema: Potopiti kvasac u mleko da nadođe.
Penasto umutiti mast sa šećerom, žumancetom, pa u to narendati koricu limuna, dodati so, mleko i na kraju dodati brašno i kvasac koji je odstojao. Napraviti glatko testo i ostaviti pod krpom da nadođe oko 40 minuta.
.Kada testo nadođe, pobrašnjati površinu i razviti koru oko 7-8 mm debljine. Kalupom ili čašom seći krofne i ređati jednu do druge i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Zagrejte ulje u dubljoj šerpi, ali ne previše kako krofne ne bi izgorele. Kada se ulje zagreje spuštajte krofne pa poklopite šerpu, a kada ih okrenete ostavite šerpu bez poklopca. Gotove krofne uvaljajte u šećer, a možete i da ih napunite sa filom po želji.
(Espreso / Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!