SLANA TORTA IZ RERNE BEZ KORA: Slaninica joj daje HRSKAVOST, podseća na 1 JELO (RECEPT)
Slanina, Foto: Profimedia

ISPROBAJTE

SLANA TORTA IZ RERNE BEZ KORA: Slaninica joj daje HRSKAVOST, podseća na 1 JELO (RECEPT)

Važno je da ostavite da odstoji deset minuta kada izvadite iz rerne da biste mogli lakše da sečete

Objavljeno:

Jednostavna jela iz rerne su popularna naročito zimi, kada nam je potrebno da spremimo nešto na brzaka, a da čitavu porodicu počastimo nečim toplim i zasitnim.

Ova musaka je pravi izbor, sadrži krompir, jaja, slaninu i povrće, a sprema se nikad lakše. Zovu je i slana torta bez kora, jer ćete moći da isečete i servirate lepe komade uz salatu ili neki prilog. A sprema se lako!

Sastojci:

10 jaja 150 grama suve slanine 300 grama krompira 1 crvena paprika 1 crni luk 1 praziluk 2 čena belog luka 200 grama kačkavalja Šolja mleka So, biber

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni, podmažite vatrostalnu posudu srednje veličine. Posuda bi trebalo da bude duboka, smesa će narasti zbog jaja.

Propržite seckanu slaninu, izvadite je da se ocedi, pa u istom tiganju propržite seckani crni i beli luk, praziluk, papriku i krompir isečen na kockice.

Umutite jaja s mlekom i pola količine sira, pa umešajte povrće i otprilike tri četvrtine slanine. Začinite solju i biberom. Sipajte mešavinu u pleh, na vrh stavite ostatak sira. Zapecite oko 20 minuta, pa pospite ostatkom slanine i pecite još dvadesetak. Važno je da ostavite da odstoji deset minuta kada izvadite iz rerne da biste mogli lakše da sečete.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.