sjajno
MNOGI BACAJU VODU NAKON ŠTO POJEDU KISELE KRASTAVCE: Evo zašto to ne bi trebalo da radite i kako da je iskoristite
Marinirajte meso u soku od kiselih krastavaca
Sok od kiselih krastavaca smanjuje kontrakcije mišića, pospešuje količine elektrolita u organizmu, hidrira, štiti od prehlade, a ubija i štetne bakterije u želucu.
Evo kako biste još mogli da ga iskoristite:
Sastojak za marinadu
Planirate da ispečete savršeno sočne i ukusne svinjske kotlete? Marinirajte meso u soku od kiselih krastavaca. Kiselost tečnosti će prodreti dublje u meso, te ga omekšati i učiniti slasnijim.
Zamena za sirće
Ako vam je ponestalo sirća, salatu možete napraviti i s nešto ove kisele tečnosti. Umešajte malo ovog soka u dresing kojim ćete potom preliti preko omiljene salate.
Brzopotezno kiseljenje povrća
U tečnosti od kiselih krastavaca možete staviti i neko drugo povrće poput očišćenog karfiola, šargarepe ili crvenih paprika. Stavite ih potom u frižider na nekoliko sati i dobićete ukusno kiselo povrće.
Pomaže varenju
Ako vam je potrebna pomoć pri varenju hrane onda je dovoljno da popijete malo soka od krastavaca koji su fermentirali prirodnim putem, bez dodatka sirćeta. Naime, fermentirana hrana poboljšava probavu i olakšava apsorpciju minerala. Takođe ovaj sok sadrži probiotike koji doprinosi razvoju dobrih bakterija u crevima koje su važne za zdravlje, ali i to kako se osećate.
Oživljava sobne biljke
Vašim biljkama treba puno kalijuma da bi bile lepe i zdrave. Tečnost od kiselih krastavaca sadrži kalijum koji pomaže biljkama da dobro napreduju pa ga možete dodati u saksiju s vremena na vreme.
(Espreso / Noizz Food)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!