POLJSKI KROKETI SA KISELIM KUPUSOM: Idealno predjelo za vašu trpezu (RECEPT)
Kroketi, Foto: Printscreen Youtube / Fridge

NJAM!

POLJSKI KROKETI SA KISELIM KUPUSOM: Idealno predjelo za vašu trpezu (RECEPT)

Sušene pečurke potopite u vodu i ostavite da omekšaju

Objavljeno:

Obožavaćete ukus ovih super "sarmica" od palačinki. Podjednako će prijati i kao svečano predjelo i kao ceo ručak.

Sastojci:

ZA PALAČINKE

brašno 2 šolje

jaja 1 komad

mleko 2 šolje

so prstohvat

voda 1-2 šolje

1 / 3 Foto: Printscreen

ZA NADEV

kiseli kupus 0,5 kg

sušene pečurke 2 šake

crni luk 1 glavica

so po ukusu

biber po ukusu

lovor 3 lista

začinska paprika 1/2 kašičice

1 / 2 Foto: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

ZA POHOVANJE

jaja 2 komada

brašno 100 g

prezle 100 g

ulje 100 ml

Kako pripremiti

Sušene pečurke potopite u vodu i ostavite da omekšaju. Kupus isecite na rezance, prelijte vodom, dodajte lovorov list, začinsku papriku i biber i kuvajte oko 40 minuta. Kada se kupus ohladi, dobro ga rukama ocedite. U većem tiganju zagrejte ulje, propržite iseckan luk sa pečurkama, dodajte kupus, pa začinite solju i biberom. Od navedenih sastojaka ispecite 10 palačinki. Kada se palačinke prohlade, na svaku stavite po dve kašike nadeva od kupusa i rasporedite po površini. Formirajte krokete kao kada zavijate sarmu. Svaki uvaljajte u brašno, potom u jaje i na kraju u prezle. Kada svi kroketi budu gotovi, pržite ih na zagrejanom ulju sa svake strane dok sa svih strana ne dobiju zlatnu boju.

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.