NJAM!
POLJSKI KROKETI SA KISELIM KUPUSOM: Idealno predjelo za vašu trpezu (RECEPT)
Sušene pečurke potopite u vodu i ostavite da omekšaju
Obožavaćete ukus ovih super "sarmica" od palačinki. Podjednako će prijati i kao svečano predjelo i kao ceo ručak.
Sastojci:
ZA PALAČINKE
brašno 2 šolje
jaja 1 komad
mleko 2 šolje
so prstohvat
voda 1-2 šolje
ZA NADEV
kiseli kupus 0,5 kg
sušene pečurke 2 šake
crni luk 1 glavica
so po ukusu
biber po ukusu
lovor 3 lista
začinska paprika 1/2 kašičice
ZA POHOVANJE
jaja 2 komada
brašno 100 g
prezle 100 g
ulje 100 ml
Kako pripremiti
Sušene pečurke potopite u vodu i ostavite da omekšaju. Kupus isecite na rezance, prelijte vodom, dodajte lovorov list, začinsku papriku i biber i kuvajte oko 40 minuta. Kada se kupus ohladi, dobro ga rukama ocedite. U većem tiganju zagrejte ulje, propržite iseckan luk sa pečurkama, dodajte kupus, pa začinite solju i biberom. Od navedenih sastojaka ispecite 10 palačinki. Kada se palačinke prohlade, na svaku stavite po dve kašike nadeva od kupusa i rasporedite po površini. Formirajte krokete kao kada zavijate sarmu. Svaki uvaljajte u brašno, potom u jaje i na kraju u prezle. Kada svi kroketi budu gotovi, pržite ih na zagrejanom ulju sa svake strane dok sa svih strana ne dobiju zlatnu boju.
(Espreso / Blic žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!