UKUSNO!
SAVRŠEN ZIMSKI DORUČAK KOJI ĆE VAM DATI ENERGIJU: Da li ste nekad probali POHOVANU PALENTU?
Palentu možete da napravite u većoj količini i da je pohujete svakog jutra
Ukoliko ste ljubitelj palente i/ili proje, a želite da započnete dan omiljenim jelom, ovaj recept ćete s radošću pripremati cele zime.
Jer, pored toga što je ukusan, veoma je i praktičan; palentu možete da napravite u većoj količini i da je pohujete svakog jutra kako biste uvek imali svež i topao doručak.
Sastojci:
100 gr palente
400 ml vode
malo soli
50 gr parmezana (po želji)
3 jaja
5 kašika brašna
50 gr prezli
ulje za prženje
Priprema:
Skuvajte palentu u posoljenoj vodi, pa skinite posudu sa vatre, dodajte parmezan, sve izmešajte i razlijte palentu u podmazan pleh. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena kako bi se lepo stegla.
Za one koji ujutro žure, dobro rešenje je da pripreme palentu na ovaj način uveče, a da je ujutro pohuju.
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!