PEČENI KROMPIR DOBIO IME PO TORNADU: Džejmi Oliver ga stalno sprema, a pogledajte i ZAŠTO (RECEPT)
Tornado krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen

ukusno

PEČENI KROMPIR DOBIO IME PO TORNADU: Džejmi Oliver ga stalno sprema, a pogledajte i ZAŠTO (RECEPT)

Ove predivne, hrskave spirale od krompira imaju neverojatni sos od parmezana, kumina, belog luka u prahu i mlevene paprike

Objavljeno:

Uz recept pečenih krompira koje je od milja nazvao 'tornado' slavni šef kuhinje napisao je da zna koliko ljudi vole hrskave krompire i to u spirali.

U ovoj verziji posuti su parmezanom i začinima.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Lekovite Biljke

Ove predivne, hrskave spirale od krompira imaju neverojatni sos od parmezana, kumina, belog luka u prahu i mlevene paprike", navedeno je uz recept.

Sastojci:

6 srednjih krompira

maslinovo ulje

50 g parmezana, plus za rendanje

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica mlevenog kumina

1 kašičica belog luka u prahu

prstohvat soli i bibera

Sastojci za sos:

100 ml jogurta

1 limun

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 Celzijusa.

Pažljivo umetnite 'ražnjić' na vrh krompira i progurajte ga do drugog kraja.

Oštrim nožem napravite rez s jedne strane, dok ne dođete do metalne šipke.

Isecite krompir duž cele strane kako biste dobili efekat spirale.

Uradite isto s ostalim krompirima.

Dobro nauljite svaki krompir, da ulje uđe između rezova.

Izrendajte parmezan u posudu, dodajte papriku, kumin i beli luk u prahu, sol i biber.

Pomešajte suve sastojke, zatim tu smesu pospite po krompirima.

Njih jednostavno posložite u lim za pečenje.

Pecite u rerni oko 50 minuta, dok ne budu skroz pečeni i hrskavi.

Napomena:

Ako krompire želite da poslužite kao domaće grickalice možete napraviti i sos -sipajte jogurt u posudu, izrendajte nešto korice i istisnite pola limuna.

Začinite po želi i dobro promešajte.

(Espreso/Gloria.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.