SLANIŠ
OVO SU NAJHRSKAVIJE KIFLICE SA SIROM KOJE STE IKADA PROBALI! Slaniš bolji nego u bilo kojoj pekari (RECEPT) (VIDEO)
Zato vam i predlažemo recept za najukusnije domaće kiflice sa sirom.
Teško da postoji nešto bolje od vrućih i mekanih, tek ispečenih kiflica.
Zato vam i predlažemo recept za najukusnije domaće kiflice sa sirom.
Ovakvo pecivo ne možete da pronađete u pekarama, a kada kiflice zamirišu, počinje pravo uživanje.
Uostalom, najbolje je da se i sami uverite!
Sastojci:
650 gr brašna 250 ml mleka 20 gr kvasca 2 kašičice šećera pola kašičice soli 2 jaja 50 ml maslinovog ulja 1 puna kašika kisele pavlake 50 gr maslaca 200 gr feta sira
Priprema:
U šoljici izmrviti kvasac, dodati šećer i sipati malo mlakog mleka i promešati. Kad kvasac napuni lončić, sipati u vanglu.
Dodati ostatak mleka, 1 celo jaje i belance pa malo izmešati. Dodati ulje i kiselu pavlaku. Dodati brašno polako, i so. Zamesiti glatko testo, mekše. Ostaviti pokriveno da poraste. Istresti na sto i podeliti na tri dela pa loptice malo obraditi rukama i pokriti 5-6 minuta da odmore.
Svaku lopticu podeliti na tri dela. Prvi deo razviti na veličinu tanjira pa premazati tanko maslacem. Preko njega staviti drugi razvučen tanjir od testa i njega premazati maslacem.
Treći ne mazati, samo staviti preko ona dva. Sve oklagijom razvući što tanje, može se malo posuti brašnom, ali što manje.
Iseći na 16 trouglova, puniti sirom i uviti u kiflice. Tako i sa ostale dve velike lopte. Kiflice pokriti da odmore 20 minuta pa ih premazati žumancetom, i posuti susamom. Peći na 200 stepeni 30-35 minuta da lepo porumene.
Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!