AKO NE ZNATE DA SMOTATE OVAKVU PITU, NE OČEKUJTE DA ĆETE SE UDATI!Toliko je dobra hrskava i OMILJENA među ukućanima
Testo za pitu, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ŠTA VI MISLITE?

AKO NE ZNATE DA SMOTATE OVAKVU PITU, NE OČEKUJTE DA ĆETE SE UDATI!Toliko je dobra hrskava i OMILJENA među ukućanima

Na svu sreću, ne radi se ni o čemu komplikovanom, a jedno je sigurno - ako postoji izreka da put do muškarca vodi preko njegovog stomaka, ova pita je sigurno imala neke veze s tim

Objavljeno: 10:23h

Postoji mnogo recepata za pite, a najčešće ljudi dodaju i nešto "svoje" u svaku od njih, pa tako nastaju i nove verzije.

Ipak, konkretno za ovu, kažu da je toliko dobra, da svaka domaćica treba da ume da je napravi. Na svu sreću, ne radi se ni o čemu komplikovanom, a jedno je sigurno - ako postoji izreka da put do muškarca vodi preko njegovog stomaka, ova pita je sigurno imala neke veze s tim.

Potrebno je:

1 / 19 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

500 gr tankih kora

300 ml kisele vode ili obične

80 ml ulja

15 gr kvasca

9 kašika brašna

200 gr kajmaka ili kisele pavlake

200 g kiselog mleka ili jogurta

4 čena belog luka, izgnječenog

pita

Priprema:

U činiju staviti izmrvljen kvasac, dodati mlaku vodu, izmešati (možete staviti i 1 kašičicu šećera). Dodati ulje i brašno. Izmešati da ne bude grudvica (treba biti kao za palačinke). Svaku koru preliti sa dve manje kutlače preliva i razvući po celoj kori. Uviti u rolnicu. Rolnicu uviti u krug, kao malu pitu. Ređati u podmazan pleh ili obložen pek papirom.

Premazati uljem i peći oko 35 minuta, na 200 stepeni C, da porumeni. Dok se pita peče, napravimo preliv.

U činiju izmešamo pavlaku kiselo mleko i izgnječen beli luk. Kad se pita ispeče, premažemo celu pitu i služimo toplu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.