slavsko žito
RECEPT ZA SAVRŠENO SLAVSKO ŽITO: 2 sastojka su KLJUČ USPEHA (RECEPT)
Kad provri, pustite da vri par minuta, prospite vodu, a žito ostavite u cediljci.
Prvo što svaka domaćica posluži gostima na slavi jeste slavsko žito. Još od davnina ono je jedan od onih neizostavnih simboila krsne slave. Žito je simbol večnog života i vaskrsenja, jer posejana zrna pšenice donose novi život, zbog čega sveštenik osvećuje slavsko žito.
Za svaku domaćicu je od velike važnosti da joj pored kolača i žito bude lepo i ukusno. Zato vam donosimo recept za slavsko žito, kom dva sastojka daju poseban ukus - cimet i muskatni oraščić.
Sastojci:
300 gr pšenice belice
300 gr mlevenih oraha
250 gr šećera
malo vanil šećera
muskatni oraščić
cimeta na vrh noža
Priprema:
Pšenicu dobro očistite od nečistoće i isperite pod mlazom vode. Stavite je u veći sud, jer bubri prilikom kuvanja, pa je ostavite da provri.
Kad provri, pustite da vri par minuta, prospite vodu, a žito ostavite u cediljci.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!