recept
LAZANJE SA TUNJEVINOM, IMATE LI HRABROSTI DA PROBATE? A tu je i RECEPT
Posudu za pečenje premažite uljem, rasporedite deo lazanja, prelijte sa malo mlečnog sosa
Pokušajte da realizujete ovaj odličan recept i videćete da nećete zažaliti.
Potrebno je: 200 g lazanja
Mlečni sos: 400 ml pavlake za kuvanje, 1 kašika suvog biljnog začina, 300 ml mleka, 2 jaja, 2 kašičice gustina, 300 g tunjevine (komadi)
Sirni nadev: 200 g svežeg sira, 150 g kačkavalja i 50 g za posipanje, 1 jaje, 3 kašike kisele pavlake, 1 kašika seckanog peršuna, so i biber
Priprema:
Mleko i pavlaku za kuvanje pomešajte, dodajte suvi biljni začin, razmućena jaja i gustin razmućen u malo hladnog mleka.
Svež sir pomešajte sa narendanim sirom, dodajte jaje, kiselu pavlaku, peršun, so i biber.
Posudu za pečenje premažite uljem, rasporedite deo lazanja, prelijte sa malo mlečnog sosa, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mešavine sa sirom.
Po siru rasporedite trećinu količine tune. Po tuni rasporedite deo lazanja, prelijte ih mlečnim sosom i nastavite da slažete dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja.
Prelijte preostalom količinom sosa, pospite rendanim sirom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečene lazanje malo ohladite, a zatim isecite i poslužite.
(Espreso/Najzena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!