OVO MORATE PROBATI!
SVI ĆE VAS PITATI ZA RECEPT OVIH POSNIH JELA: Salate su neodoljive, zdrave i preukusne, a prave se BRZO i LAKO
Sa ponosom vam predstavljamo neodoljive posne salate. Obožavaćete ih i verovatno pripremati i van posta
Božićni post uveliko je počeo. Neke domaćice već razmišljaju o slavskoj trpezi, a drugima manjkaju ideje. Sa ponosom vam predstavljamo neodoljive posne salate. Obožavaćete ih i verovatno pripremati i van posta
Posna ruska salata
Potrebno je:
200 g graška
200 g krompira
200 g šargarepe
200 g kukuruza šećerca
kapar po želji
konzerva tunjevine
200-300 g posnog majoneza
kašika senfa
limunov sok
vlašac
so i biber
Priprema:
Posebno obariti krompir, šargarepu, šećerac i grašak. Ohladiti, sitno iseckati, spojiti, posoliti i sastaviti sa posnim majonezom, senfom i sokom od limuna po želji. Dodati tunjevinu, kapar i ostale sastojke. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
Krompir salata u malo drugačijem odelu
Potrebno je:
kilogram krompira
dve glavice crnog luka
dva čena belog luka
šargarepa
rotkvice
ulje
peršun
susam
sirće
začini
Priprema:
Krompir prvo operite, a zatim skuvajte u ljusci. Dok je još topao ogulite ga i isecite na kolutove. U blender stavite šargarepu, crni i beli luk i isitnite. Dodajte sirće, peršun, ulje i susam i rotkvice nasečene na kolutove. Dobro izmešajte sastojke i prespite u posudu za služenje. Na kraju dekorišite listovima svežeg peršuna.
Pasulj salata
Potrebno je:
beli pasulj
crveni pasulj
bejbi spanać
crveni luk
šargarepa
jabukovo sirće
peršun
kašika belog vina
beli luk
malo zelene, sveže paprike
so i ulje
tucana paprika po želji
Priprema:
Pomešati crveni i beli pasulj koji ste prethodno skuvali u razmeri koja vam odgovara. Dodajte izblendiranu šargarepu, bejbi spanać, sitno iseckan crveni luk i sitno seckanu zelenu papriku. Odvojeno pomešajte ulje, malo suvog peršuna, jedno do dva čena belog luka, veću kašiku belog vina i jabukovo sirće. Po želji dodajte i tucanu papriku.
Salata sa dagnjama i testeninom
150 grama dagnji
150 g testenine po izboru
crne masline
čeri paradajz
belo vino
biber
maslinovo ulje
beli luk
limun
Priprema:
Skuvajte testeninu sa dosta soli i dodajte belo vino. Dagnje prokuvajte kratko, a zatim ih propržite na maslinovom ulju. Dodajte beli luk, testeninu i biber. Kada se sve ohladi, ubacite, rukolu, čeri i crne masline. Na kraju dodajte i limun u srazmeri koja vam odgovara.
Lažni "valdorf"
Priprema:
dve jabuke
štapići celera
kašika seckanih oraha
malo praziluka, tanko secenog
malo badema
posni majonez
Priprema :
Jabuku narendajte i pomešajte sa sitno seckanim celerom i prazilukom. Dodajte seckane orahe i bademe, so i biber. Na kraju ubacite nekoliko kašika posnog majoneza i ostavite da se ohladi.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!