SAVRŠENA POSNA MUSAKA: Gotova OČAS posla, prste da POLIŽETE (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen

vrlo ukusno

SAVRŠENA POSNA MUSAKA: Gotova OČAS posla, prste da POLIŽETE (RECEPT)

Ako nemate ideju, predlažemo musaku

Objavljeno:

Dani posta su počeli, a za danas predlažemo posnu musaku.

Potrebno:

600-700gr krompir

200gr pirinča

300gr bukovače

1veza mladog luka

2-3čena belog luka

50gr sušeni paradajz

sitno seckani persun

so, biber, i suvi začin po ukusu i ulje za prženje

1 kasika mlevena crvena paprika

Priprema:

Najpre sitno naseckajte mladi luk i stavite ga na ulju da se prži. Naseckajte pečurke na sitne kocke i stavite ih da se i oni proprže. Dodajte sitno seckani paradajz i beli luk i promešajte. Na kraj dodajte pirinač dobro promešajte i začinite po vašem ukusu. Propržite pa sklonite sa vatre.

Krompir oljustite i iseckajte na što tanje kružiće. U posudu u koji stoje dodajte malo ulja i kašiku crvene mlevene paprike i promešajte rukama da se paprika zalepi za listiće krompira. Posolite i pobiberite po vašem ukusu.

Rernu uklučite da se zagrje na 200 stepeni i počnite ređati musaku.Uzmite jedanu vatrostalnu posudu i dno oblozite sa iseckanim krompirima. Preko krompira rasporedite pola smese od pirinča. Onda opet krompir pa fil od pirinča i na kraj krompir. Stavite vruću vodu da zalije krompire i stavite da se peče dok ne ispari cela tečnost.

(Espreso/stil.kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.