vrlo ukusno
SAVRŠENA POSNA MUSAKA: Gotova OČAS posla, prste da POLIŽETE (RECEPT)
Ako nemate ideju, predlažemo musaku
Dani posta su počeli, a za danas predlažemo posnu musaku.
Potrebno:
600-700gr krompir
200gr pirinča
300gr bukovače
1veza mladog luka
2-3čena belog luka
50gr sušeni paradajz
sitno seckani persun
so, biber, i suvi začin po ukusu i ulje za prženje
1 kasika mlevena crvena paprika
Priprema:
Najpre sitno naseckajte mladi luk i stavite ga na ulju da se prži. Naseckajte pečurke na sitne kocke i stavite ih da se i oni proprže. Dodajte sitno seckani paradajz i beli luk i promešajte. Na kraj dodajte pirinač dobro promešajte i začinite po vašem ukusu. Propržite pa sklonite sa vatre.
Krompir oljustite i iseckajte na što tanje kružiće. U posudu u koji stoje dodajte malo ulja i kašiku crvene mlevene paprike i promešajte rukama da se paprika zalepi za listiće krompira. Posolite i pobiberite po vašem ukusu.
Rernu uklučite da se zagrje na 200 stepeni i počnite ređati musaku.Uzmite jedanu vatrostalnu posudu i dno oblozite sa iseckanim krompirima. Preko krompira rasporedite pola smese od pirinča. Onda opet krompir pa fil od pirinča i na kraj krompir. Stavite vruću vodu da zalije krompire i stavite da se peče dok ne ispari cela tečnost.
(Espreso/stil.kurir)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!