Sastojci
Potrebno je:
10 kuvanih jaja
2 sveža jajeta
3-4 pune kašike brašna
4-5 kašika prezli
po potrebi ulje za pohovanje
3-4 kašike ajvara
1 kašika krem sira
1 kašika ljutog kečapa
1-2 kašike kisele pavlake
1 kašičica senfa
1/2 kašičice limunovog soka
po ukusu bibera i soli
Skuvana, ohlađena jaja dužinom preseći na pola pa izvaditi žumanca. Polutke belanaca uvaljati u brašno, umućena jaja i prezlu. Ispohovati ih u zagrejanom ulju, kratko samo da porumene. Stavljati ih na ubrus da se ocede od ulja (mada ne budu puno masna) i ostaviti da se ohlade.
Dok se belanca hlade pomešati sastojke (ajvar i sir) za nadev od ajvara. Ljuti kečap sam dodala jer moj ajvar nije ljut a gosti vole ljuto, što znači da nije neophodan sem ako volite ljuto. Za sos od žumanaca u blenderu usitniti žumanca pa dodati pavlaku, senf, limun i biber i so pa sve zajedno još malo mutiti u blenderu. Nadevati ohlađena, pohovana belanca sa nadevima. Ukrasiti po želji.
(Espreso / Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!