SKUVAJTE NAJBOLJE DOMAĆE VINO U SVOM DOMU PO RECEPTU DŽEJMI OLIVERA: Tajna je u začinima (FOTO) (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youitube/ Bokina kuhinja

NE PROPUŠTAJTE

SKUVAJTE NAJBOLJE DOMAĆE VINO U SVOM DOMU PO RECEPTU DŽEJMI OLIVERA: Tajna je u začinima (FOTO) (RECEPT)

Njegova tajna je u začinima, ali i strpljivosti: treba pustiti da se krčka lagano da bi se svi ukusi fino stopili

Objavljeno:

Zima je idealno vreme da se ušuškate u udobnosti svog doma i spremite domaće kuvano vino.

Slavni kuvar Džejmi Oliver sada je podelio svoj recept za savršeno kuvano domaće vino.

Njegova tajna je u začinima, ali i strpljivosti: treba pustiti da se krčka lagano da bi se svi ukusi fino stopili.

Sastojci:

1 / 3 Foto: Printscreen/Youitube/ Bokina kuhinja

2 flaše crnog vina

1 limun

1 limeta

2 klementine

200 g šećera

6 karanfilića

štapić cimeta

mahuna vanile

2 zvezdasta anisa

celi muskatni oraščić

3 lovorova lista

Priprema:

Kuvano vino
foto: Printscreen

Ogulite koru limunu, limeti i klementinama. Stavite šećer da se kuva, pa mu dodajte koru i isceđeni sok klementine. Dodajte karanfilić, cimet, lovorov list i narendajte muskatni oraščić. Dodajte vanilu, pa sipajte količinu vina da prekrije šećer.

Kad provri, ostavite da se kuva oko 4 do 5 minuta, dok ne postane gusti sirup. Šećer i začini prvo treba da se fino zagreju, jer ako se zagrevaju nakon što dodate vino, alkohol će ispariti. Kad se stvori sirup, smanjite temperaturu i dodajte anis i ostatak vina.

Zagrevajte vino na laganoj vatri, a posle pet minuta otprilike, sipajte u čaše za vino i poslužite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.