ekstra cake
NE UMETE LEPO DA SAVIJETE SARMU? Ovi TRIKOVI će vam olakšati život, izgledaće kao sa SLIKE! (VIDEO)
Ukoliko ste početnik u spremanju tj. savijanju sarmi, onda će vam sledeći saveti pomoći pri spremanju jela...
Ovo tradicionalno jelo priprema se skoro u svim domaćinstvima i jedno je od omiljenih. Ipak, ukoliko ste početnik u spremanju tj. savijanju sarmi, onda će vam sledeći saveti pomoći pri spremanju jela. Kupus je jedan od sastavnih delova sarmi, pa, shodno tome, nije ni svaki najbolji za pripremu ovog tradicinalnog jela. Najbolji je domaći kiseli kupus koji se može pronaći na lokalnim pijacama, jer je poprilično svež.
Pirinač nije potrebno da kuvate prethodno, možete ga samo nekoliko minuta potopiti u vodi i pomešate s mesom. Dodajte začine po želji. Jedan deo s kojim se mnogi muče, a zapravo uopšte nije toliko komplikovano je motanje sarmi. Najbolja metoda je da uzmete list kupusa u dlan i napunite ga mesom - nemojte staviti ni premalo ni previše, sve zavii od veličine lista kupusa. Preklopite prvo s jedne strane, zatim s druge i zavrnite donji deo. Pritisnite list čvrsto, kako vam tokom kuvanja ne bi ispala smesa. Sarme slažite u lonac vertikalno, a ne vodoravno - tako se neće odmotati tokom kuvanja i lakše ćete je izvaditi jednom kada je gotova. Ne zaboravite da sarme krčkate na blagoj vatri - dva do tri sata. U nastavku možete pogledati video kako da savijete sarme:
Bonus video:
(Espreso / Večernji.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!