OTKRIVAMO
HERCEGOVAČKE UŠTIPKE MORATE PROBATI NA OVAJ NAČIN: 1 sastojak je ukrao svu slavu (VIDEO)
I baš kao i tad, tako i sad, uštipke vole i veliki i mali, a mi vam donosimo recept za hercegovačke uštipke koji su poznati po tome što se u njih dodaje rakija
Iako ih često nazivaju sirotinjskom hranom, što su, zapravo, nekada i bili, uštipci su jelo kome skoro niko ne može da odoli.
Nekada su bake ukućanima obrok spremale samo od onoga što su imale - brašno, voda, ulje, so i napravi se doručak očas posla.
I baš kao i tad, tako i sad, uštipke vole i veliki i mali, a mi vam donosimo recept za hercegovačke uštipke koji su poznati po tome što se u njih dodaje rakija.
Sastojci:
500 g brašna
1 kašičica soli
250 ml mlake vode
2 kašike rakije od loze
ulje za prženje
1/2 kašičice šećera
Priprema:
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo.
Najlošiji lopov ikad? Izdžepario ženu, pa mu ispao plen, dok je bežao
Znaćete da je smesa dobra kada testo lagano klizi sa kašičice.
U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kutlačom vadite testo i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike.
Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.
Služite ih tople, najlepše uz pršutu i kiselo mleko, a ukoliko postite mažite ih džemom.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!