PREUKUSNA POPARA SA KAJMAKOM: Od nje su se GENERACIJE NAHRANILE (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ ŠtaDaJedem?

NJAM!

PREUKUSNA POPARA SA KAJMAKOM: Od nje su se GENERACIJE NAHRANILE (RECEPT)

Ako još niste probali poparu, ovo je savršena prilika, a ako već jeste, napravite je ponovo!

Objavljeno:

Popara je staro dobro jelo na kojem su se generacije odhranile. Iako važi za sirotinjsku hranu, možda među svim današnjim đankonijama, upravo će ona nahraniti ne samo vaš stomak, nego i dušu.

Sastojci:

1/2 litra vode 1/2 litra slatkog mleka 150 g starog punomasnog sira 100 g mladog punomasnog sira 50 g kajmaka 0,5 kg starog hleba (pšeničnog ili kukuruznog, može i mešano) so (po želji)

Način pripreme:

U dublju posudu sipati vodu i mleko, posoliti, dodati izmrvljen sir i kajmak pa prokuvati. Kad smesa provri, a star sir i kajmak se istope, dodati hleb izrezan na kocke pa mešati dok se smesa ne sjedini.

Toplu poparu poslužiti s kiselim mlekom.

Bonus video:

20:00

VEČERNJI DNEVNIK 01.12.2021.

(Espreso/Bašta Balkana)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.