zimske radosti
SAMO ZA PRAVE GURMANE: Evo kako da napravite krastavce punjene LJUTOM PAPRIKOM (RECEPT)
Ove godine je obogatite sa još recepata, a jedan od njih je ova salata sa krastavcima punjena ljutim papričicama. Zanimljiva salata čiji dobar ukus će svi prepoznati.
Pravljenje zimnice je nezaobilazno kada dolazi jesen u svakoj domaćinskoj kući. Svi znamo da bez ajvara, turšije, pečenih paprika i šarene salate zima ne može da počne. To je nešto što svi volimo kada je napolju hladno, a stranci se uvek oduševe kada probaju domaću zimnicu.
Ove godine je obogatite sa još recepata, a jedan od njih je ova salata sa krastavcima punjena ljutim papričicama. Zanimljiva salata čiji dobar ukus će svi prepoznati.
Ako želite da brzo ukiselite krastavce evo recepta i za to.
Sastojci:
krastavci
ljuta paprika
suvi peršun, ruzmarin i biber
Za preliv:
1 l sirćeta
2 l vode
150 g soli
250 g šećera
Priprema:
Krastavac operite i skinite vrh, paprike isto i skinite peteljku. Krastavac isecite na pola i izdubite. U udubljenje stavite po 2 ljute papričice. Isecite krastava na deblje kolutove i ređajte u sterilisane tegle. Sipajte preko začine (količina po želji). Nalijte sa ohlađenim prelivom i ostavite preko noći da odstoji. Ujutru ako je potrebno dodajte još preliva ili koji krastavac.
(Espreso/Brzireceptiisaveti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!