punjeni karfiol
PUNJENI KARFIOL BUDI SVA ČULA: Gotov za malo više od POLA SATA, morate ga imati na MENIJU!
Ako vam je dosta makarona sa sirom, ali svejedno želite nešto fino i kremasto za ručak, onda je ovaj recept savršena alternativa za vas.
Ručak gotov za malo više od pola sata? Zvuči kao san, a recept za najukusniji punjeni karfiol pretvara ga u stvarnost.
Ako vam je dosta makarona sa sirom, ali svejedno želite nešto fino i kremasto za ručak, onda je ovaj recept savršena alternativa za vas. Cvjetaču svakako morate prvo malo skuvati da se ne peče večno u rerni.
Sastojci:
2 male glavice karfiola 2 kašičice maslaca 3 češnja belog luka 3 kašičice brašna 1 mleko Kremasti sir So Sveže mleveni crni biber 6 kriški slanine, kuvane i izmrvljene 1/4 narezanog zelenog luka
Priprema:
Zagrejte rernu na 350 stepeni. U velikom loncu s kipućom posoljenom vodom blanširajte karfiol 3 minuta. Ocedite karfiol od vode.
Napravite umak od sira:
U velikoj zemljanoj posudi rastopite maslac. Dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, 1 minut, zatim dodajte brašno i mešajte dok ne porumeni, 2 minuta. Dodajte mleko i lagano kuvajte, a zatim dodajte krem sir, mešajte dok se ne sjedini. Maknite s vatre i umešajte sir dok se ne istopi, a zatim začinite solju i biberom.
(Espreso/Net.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!