recept za gibu
NAPRAVITE I VI ''GUŽVARU'' BRZO I LAKO: Najmekša gibanica sa puno ukusnog fila i HRSKAVOM KORICOM (RECEPT)
U šolji pripremite vodu sa 2 kašike ulja.
Ništa lepše od vruće gibanice! Ova gužvara se pravi lako, pa je recept idealan za početnike u kuhinji.
Sastojci:
500 gr kora
500 gr sira
1 dcl mleka
80 ml ulja
3 jajeta
1 i po kašičica praška za pecivo
2 dcl kisele vode
2 kašike ulja
Za preliv
1 jaje
50 ml mleka
2 kašike ulja
susam
Priprema:
Izmrvite sir u činiji, dodajte jaja, posolite po ukusu (prema tome koliko je slan sir). Dodajte prašak za pecivo, ujednačite smesu. Sipajte mleko i ulje i promešajte. U šolji pripremite vodu sa 2 kašike ulja.
Na dno podmazanog pleha stavite jednu koru tako da ivice prelaze preko ivica pleha. Poprskajte vodom sa uljem, pa postavite i drugu, poprečno, opet da ivice vire preko pleha. Sačuvajte dve kore za prekrivanje.
Sada jednu po jednu koru umačite u fil, pa zgužvanu pakujte u pleh, jednu uz drugu. Nemojte da ih pritiskate previše, treba da ostane vazduha između njih. Kad poređate jedan red, sledeće pakujte preko njih. Kad potrošite sve kore i fil, preostale dve upotrebite da prekrijete gibanicu odozgo.
Za preliv, umutite jaje, malo mleka i ulja pa prelijte preko gibanice i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 200 C stepeni.
(Espreso/Lepa&srećna)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!