predobro je
SLANINA, SPANAĆ I TIKVICE SU GLAVNI SASTOJCI: Recept koji će vas OBORITI SA NOGU!
Ubacite slaninu pančetu u veliku šerpu na srednje jaku vatru i pecite 5-8 minuta dok ne postane hrskava
Tikvica je, osim u obliku supe, odlična i s testeninom, a pogotovo u kombinaciji sa slaninom i parmezanom. Svi sastojci za ovaj recept su jako jednostavni, a ni za pripremu vam ne treba puno vremena.
80 g slanine "pančete"
1,5 kašika maslinovog ulja
750 g tikve očišćene od semenki i isečene na kockice od 2 cm
2 grančice ružmarina, listovi sitno naseckani
1/4 kašičice čilija
3 čena belog luka, sitno naseckana
350 g testenine
100 g mladog spanaća, sitno naseckanog
izrendani parmezan, za posluživanje
Priprema:
Ubacite slaninu pančetu u veliku šerpu na srednje jaku vatru i pecite 5-8 minuta dok ne postane hrskava.
Izvadite je šupljom kašikom, a masnoću ostavite u šerpi. Dodajte ulje u šerpu, tikvicu, ružmarin, čili i beli luk.
Pokrijte i kuvajte 25 minuta, povremeno mešajući, dok tikva ne omekša. Dobro začinite i drugom stranom kašike ježno zgnječite deo tikvice.
Zakuvajte u velikoj šerpi slanu vodu 15 minuta pre nego što je tikvica gotova i kucajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja. Ocedite i ne bacajte vodu u kojoj se kuvala.
Dodajte 1-2 kutlače vode od testenine u tikvicu i pustite da se pirja nekoliko minuta. Ubacite ocijeđenu tjesteninu i promiješajte.
Dodajte i špinat, a zatim podijelite na tanjire. Pospite preko malo slanine pančete, malo izrendanog parmezana i mlevenog crnog bibera, piše BBC Good Food.
(Espreso / 24sata.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!