obožavaćete je
"LAŽNA SARMA" KOJA ĆE SE MNOGIMA SVIDETI: Bez MLEVENOG MESA je, ali se topi u USTIMA (RECEPT)
Pred kraj dodajte zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike
Sastojci za sarmu od krompira i slanine:
3 krompira
1 manja glavica crvenog luka
3-4 čena belog luka
2 jaja (nekada kada je veliki post pravili su i bez jaja)
1 šaka pirinča
nekoliko režnja slanine
1 glavica kiselog kupusa
1 kašičica crvene paprike
na vrh kašičice bibera
1 kašičica soli
1 kašičica začina
Sastojci za zapršku:
1 kašika masti
1 kašika brašna1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
Očistite crveni i beli luk, a zatim i krompir.
Narendajte krompir i beli luk, a crveni luk naseckajte.
Sitno naseckajte slaninu.
Dodajte biber, mlevenu crvenu papriku, so i začin, te sve dobro promešajte.
Odvojite listove kiselog kupusa, svakoj odrežite tamnu trulež i punite nadevom.
Napunite posudu sa sarmom, na vrh stavite jedan list zelja, te sve zajedno zalijte vodom.
Sarmu poklopite manjim tanjirićem i poklopcem i ostavite da se kuva.
Pred kraj dodajte zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike.
(Espreso / Dnevnik.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!