pire
NAJKREMASTIJI PIRE IKADA: Tajni sastojak mu daje savršenstvo UKUSA (RECEPT)
Poznat je gotovo u svim delovima sveta, a osnovni recept uključuje krompir u koji se se dodaju maslac, mleko ili pavlaka, so i biber
Nezaobilazan prilog svake trpeze, jelo koje sa nestrpljenjem iščekuju najmlađi članovi porodice, ukus kome se odrasli iznova i iznova vraćaju.
Njegovo veličanstvo krompir pire.
Poznat je gotovo u svim delovima sveta, a osnovni recept uključuje krompir u koji se se dodaju maslac, mleko ili pavlaka, so i biber.
U zavisnosti od kuhinje do kuhinje, nastale su razne varijacije.
Ovo je jedna od njih.
Krompir oljuštite, isecite, stavite da se kuva i posolite.
Za to vreme pomešajte puter, beli luk, pavlaku za kuvanje i mleko, pa smesu zagrejte na tihoj vatri.
Kad krompir omekša izgnječite ga i u njega sipajte smesu sa zagrejanim mlekom.
Kako biste dobili što kremastiju teksturu, za mućenje koristite mikser.
Dodajte beli biber, so i tajni sastojak - šećer.
I eto, vaš pire krompir je spreman, ostalo je još samo da uživate.
Detaljan recept pogledajte u videu na početku teksta.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!