KAŽU DA OD OVAKVOG DOMAĆEG HLEBA NEMA BOLJEG: Ono što radi vašem ORGANIZMU ostaviće vas BEZ TEKSTA
Foto: Prinstcreen

recept

KAŽU DA OD OVAKVOG DOMAĆEG HLEBA NEMA BOLJEG: Ono što radi vašem ORGANIZMU ostaviće vas BEZ TEKSTA

Kvasac potopiti u deo mlake vode oko 50 ml dodati šećer da se kvasac istopi i malo krene da peni

Objavljeno: 11:28h

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za domaći hleb.

Potrebno je:

300 ml vode

20 gr kvasca

1 kašičica šećera

250 gr brašna

100 gr integralnog pšeničnog brašna

dodati još 80 gr brašna pri obradi testa

50 ml ulja

čašica susama (čašica plastična 50 gr)

1 čašica semena suncokreta

1/2 čašice crnog susama

1 čašica lanenog semena

1/2 čašice ml lanenog semena

soli

Priprema:

Kvasac potopiti u deo mlake vode oko 50 ml dodati šećer da se kvasac istopi i malo krene da peni.

Sipati u činiju ostatak vode dodati kvasac, maslinovo ulje brašno i sve nabrojan seme. i na kraju so pa zamesiti rukama testo dodavajući još malo brašna i obraditi testo da bude glatko. Pokriti da odmara oko 30-40 min.

Obraditi rukama naraslo testo u lopti pa ga staviti u pleh koji ste pobrašnjivili. Pokriti da još malo odmara oko 15 min zaseći na pola poprskati ga pumpicom, vodom posuti semenkama i malo pobrašnjiviti.

Peći na 200 stepeni C oko 50 -60 min...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.