SRPSKA POSNA TORTA ZA VAŠU SLAVSKU TRPEZU: Slatki DEZERT, od 5 SASTOJAKA (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

idealno

SRPSKA POSNA TORTA ZA VAŠU SLAVSKU TRPEZU: Slatki DEZERT, od 5 SASTOJAKA (RECEPT)

Idealna poslastica za vreme posta. Osim što je vrlo ukusna, lako i brzo se pravi

Objavljeno: 23:29h

Potrebni sastojci:

650 gr šećera

500 gr mlevenih oraha

Džem od kajsija

120 gr kakaoa kaka какаоа

Ekstrat od maline

Priprema:

Gušće skuvati 500 gr šećera sa malo vode i tome dodati mlevene orahe. Ostaviti na ringli i mešati smesu sve dok se ne zgusne. Nakon toga, skinite sa vatre i podelite na 3 dela.

U prvi deo dodati kakao, drugi ostaviti kakav jeste, a u treći deo dodajte nekoliko kapi ekstrata od maline.

Pleh premažite sa malo vode, pa sipajte prvi deo. Preko prvog reda namažite džem od kajsija, pa sipajte drugi deo, pa nakon toga ponovo džem od kajsija. Dodajte i treći deo smese, pa zatim prelijte glazurom od kakaoa.

Priprema glazure: Skuvajte 150 gr šećera, dodajte 100 gr kakaoa, izmešajte i skinite sa vatre i mešajte dok se glazura ne zgusne.

(Espreso / Posnajela)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.