recept
DŽEJMI OLIVER OTKRIO TAJNU KAKO DA VAM PALAČINKE BUDU SOČNE: Ključ je u 2 SASTOJKA
Takođe, poznati Britanac otkrio je da s vremena na vreme voli da pomeša integralno i belo brašno, tako da umesto pune mere belog, stavi 75 grama integralnog i 50 grama običnog, što palačinkama daje drugačiju teksturu i specifičan ukus
Ako ste u potrazi za najjednostavnijim i proverenim receptom za palačinke, kako ne biste više lupali glavu sa otprilike merama, na pravom ste mestu! Pronašli smo recept slavnog Džejmija Olivera, a on tvrdi da sa njim nikada nema greške, i da se ovako prave najsočnije i najukusnije palačinke.
Recept je verovatno prilično sličan onom koji već koristite, ali Džejmi koristi više mleka nego što je to slučaj u ostalim receptima, a takođe njegov trik je u upotrebi maslaca i morske soli, umesto one obične i ulja.
Takođe, poznati Britanac otkrio je da s vremena na vreme voli da pomeša integralno i belo brašno, tako da umesto pune mere belog, stavi 75 grama integralnog i 50 grama običnog, što palačinkama daje drugačiju teksturu i specifičan ukus.
Sastojci za palačinke:
*3 velika jaja
*125 g brašna
*250 ml mleka
*maslac
*morska so
Priprema:
1. U razbijena jaja dodajte brašno, mleko i prstohvat morske soli, pa sve dobro izmiksajte. Ostavite smesu da odstoji 15 minuta.
2. U velikom teflon tiganju na srednje jakoj vatri rastopite maslac, pa nagnite tiganj, kako bi se rastopljeni maslac lepo rasporedio.
3. Pecite palačinke na uobičajen način i služite ih uz omiljeni namaz.
(Espreso / Blic žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!