RECEPT
IDEJA ZA RUČAK: Kobasice sa kiselim kupusom, a tajni sastojak je 1 VOĆKA (VIDEO/RECEPT)
Saznajte kako pripremiti kobasice s kiselim kupusom, jabukama i kiselim vrhnjem
Najbolje stvari su uvek jednostavne stvari, a to se odnosi i na hranu, stoga kuvane kobasice i kiseli kupus sa jabukama, čija slatkoća umanjuje kiselost kupusa, s dodatkom kisele pavlake na kraju, to i potvrđuje.
Potrebni sastojci:
kiseli kupus, 1 kg narezanog
kobasica, 4 mesnih
jabuke, 2 komada
luk, 1 glavica
beli luk, 2 režnja
sok od jabuke, 400 ml
sirće, 40 ml
kisele pavlaka za kuvanje, 300 ml
ulje
so i biber
Priprema:
Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kockice, beli luk na listiće, a luk naseckamo.
U lonac s vrelom vodom dodamo kobasice i kuvamo ih po uputstvu na pakovanju.
Za to vreme u tiganju, na dve-tri kašike ugrejanog ulja, dodamo seckani luk, kockice jabuka, listiće belog luka, posolimo, promešamo i pržimo na laganoj vatri.
Nakon 6-7 minuta prženja ulijemo vinski ocat i sok od jabuke, dodamo kiseli kupus, promešamo i mešamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
Zatim kupus začinimo solju i biberom, promešamo i sklonimo s vatre.
Na tanjire stavimo kuvane kobasice, rasporedimo kupus i jabuke, preko njih stavimo po kašičicu kisele pavlake i poslužimo.
(Espreso/finirecepti.net.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!