SAVET
VOLITE DA JEDETE ŠIPAK, ALI SE MUČITE SA ČIŠĆENJEM? Postoji 1 brza METODA sa kojom ćete lako izbeći NERED! (VIDEO)
Prvo lagano 'rolajte' celi šipak po radnoj površini kuhinje kako bi semenke blago odvojili od kore
Jedna od mnogih asocijacija na jesenske dane je definitivno šipak. Osim što ga pijemo u obliku čajeva i sokova, najčešći oblik konzumiranja semenki je onaj 'na kašiku' dok je svež - ali prethodno ga treba očistiti, a svi znamo koliko je taj posao mukotrpan i neuredan.
Kako biste izbegli crvenu kuhinju i nered od kore, isprobajte genijalnu metodu čišćenja - u vodi.
Prvo lagano 'rolajte' celi šipak po radnoj površini kuhinje kako bi semenke blago odvojili od kore. Nakon toga nožem odrežite vrh ploda i kriške prateći bele delove.
Napunite jednu šerpu vodom i stavite je u sudoper, a zatim ubacite kriške unutra i krenite na posao - pod vodom vadite semenke. Ova metoda omogućava i da uklonite dobro sve bele delove koji znaju biti gorki, pa pokvare uživanje u jedenju.
Nakon što ste odvojili sve semenke, procedite ih iz činije i spremite u frižider.
(Espreso / Večernji list)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!