recept
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT: Pita od svežeg KUPUSA
Sveže testo, zajedno s papirom za pečenje, premestimo u kalup za pitu.
Da su pite uglavnom slatke to znamo, ali slatka pita s kupusom je nešto novo i jako fino, a kako se priprema, naučite iz našeg videa.
Uputstvo po koracima:
Kupus i luk očistimo, kupus narendamo, a luk narežemo na kockice.
Sveže testo, zajedno s papirom za pečenje, premestimo u kalup za pitu.
Dno testa izbodemo vilicom i stavimo ga peći u rernu, zagrejanu na 190°C, 10 minuta.
U visokoj posudi zagejemo maslac, dodamo luk, šećer, promešamo i na laganoj vatri luk karamelizujemo povremeno mešajući, 5-6 minuta da dobije boju.
Zatim dodamo izrendani kupus, začinimo povrćem, dodatkom jelima, ulijemo cca. 200 ml vode i pečemo na laganoj vatri dok kupus ne omekša.
Nakon 15-ak minuta pečenja, kupus rasporedimo po pečenom testu i stavimo peći u rernu, zagrejanu na 190°C, 10-ak minuta.
Gotovu pitu premestimo na ploču, začinimo paprikom i poslužimo.
(Espreso/FiniRecepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!