prste da poližeš!
KAKO DA I IZ VAŠE KUHINJE ZAMIRIŠE ORIGINALAN MIRIS GULAŠA? Imamo ORIGINALAN RECEPT koji je nenadmašan
Ovo jelo, koje je mnogima omiljeno, jedino što traži da bi bilo savršeno jeste dosta vremena za krčkanje. A i spada u one specijalitete koje rado jedu sve generacije.
Ako bi našim severnim susedima, Mađarima, kazali da pravite ovo njihovo tradicionalno jelo, koje je rasprostranjeno i u našim krajevima, od svinjskog mesa, verovatno bi se začudili, ali i iznenadili. Jer, pravi mađarski gulaš, po tradicionalnom receptu, pravi se isključivo od junećeg mesa.
Ovo jelo, koje je mnogima omiljeno, jedino što traži da bi bilo savršeno jeste dosta vremena za krčkanje. A i spada u one specijalitete koje rado jedu sve generacije.
Sastojci:
500 gr crng luka
2 čena belog luka
800 gr junetine
so, biljni začin, biber,
crvena slatka tucana paprika
tucana ljuta paprika
lovorov list
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju i to na umerenoj do slabijoj vatri, dok ne omekša i ne postane staklast.
Dodajte junetinu koju ste prethodno isekli na kockice. Odmah ubacite i sve začine - lovorov list, so, biljni začin, biber, tucanu papriku u količini koja vama odgovara. Samo beli luk ostavite za kraj. Nalijte vodu u šerpu toliko da prekrije meso. Posle više ne dodajete vodu tokom kuvanja.
Gulaš je potrebno da krčkate sigurno dva do tri sata na umerenoj vatri, sve dok meso ne postane mekano, a gulaš dovoljne gustine. Pred kraj ubacite dva cela čena belog luka, kako bi jelo bilo ukusnije. .
Gulaš servirajte uz makarone ili uz pire krompir, a odličan dodatak mu je i palenta.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!