slaniši
SLANCI SA SIROM, KAKAV SPECIJALITET: Lagano i UKUSNO (RECEPT)
Zamesite testo. Kvasac izmešajte sa jednom kašikom brašna, šećerom i mlakim mlekom. Ostavite da stoji 5 minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite.
Sastojci i priprema:
300 ml. mlakog mleka
100 ml. ulja + 50 ml. da se premesi i premažu na kraju
10 gr. suvog kvasca ili 40 gr. svežeg kvasca
2 kašičice šećera
2 kašićice soli
oko 700 gr. brašna
Zamesiti.
Za premaz:
2 kašike brašna
pola kašike soli
5 - 6 kašika vode
kašičica praška za pecivo
Umutiti.
Fil:
300 gr. sitnog sira
50 gr. kačkavlja
Ako volite možete staviti iseckanu salamu.
50 gr. maslaca da se premaže vruće pecivo
Zamesite testo. Kvasac izmešajte sa jednom kašikom brašna, šećerom i mlakim mlekom. Ostavite da stoji 5 minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite.
Prelijte sa malo ulja i ostavite da stoji 10 minuta. Napravite manje loptice.
Ostavite 5 minuta da stoje pa ih razvucite i punite filom od sira, umotajte i slažite na tepsiju. Ostavite da stoji 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, pa išarajte premazom i vratite u rernu na još 5 minuta. Vruće premažite maslacem i uživajte. Prijatno!
(Espreso/ŠerpicaRecepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!