ukusna hrana
KORA OD LIMUNA MOŽE BITI BAŠ KORISNA: A svi je BACAMO
Limunova korica daje osvežavajući ukus, te će začiniti povrće pečeno u rerni. Jednostavno je naribajte po povrću i uživajte u finom ukusu.
Limunov sok često se koristi dok kora najčešće završava u kanti za smeće. Međutim, limunova korica praktičan je sastojak koji se često zanemaruje, stoga proverite sledeće neobične načine kako je možete iskoristiti i izraditi neka prilično fina jela.
Pečeno povrće
Limunova korica daje osvežavajući ukus, te će začiniti povrće pečeno u rerni. Jednostavno je naribajte po povrću i uživajte u finom ukusu.
Smoothie
Korica će omogućiti osvežavajuć okus smoothieja, pogotovo ako kao bazu koristite mleko. Jednostavno ubacite limunovu koricu u mikser s ostalim sastojcima, a ako pripremate smoothie od povrća limunova korica će mu dati poseban ukus.
Čaj od limuna i đumbira
Iako možete kupiti razne već gotove čajeve od limuna, pokušajte ga napraviti sami. Pažljivo narežite limunovu koru i đumbir, te ih prokuvajte u vreloj vodi 1-2 minuta. Limun je baza za razne čajeve, pa ako pri ruci nemate đumbir možete koristiti sveži bosiljak ili nanu. Još jednostavnija opcija uključuje samo limun i malo meda.
Salata od rukole i avokada
Limunova korica može dodati pomalo kiselkast ukus raznim salatama. Narežite rukolu, krastavce i avokado na kockice i nabacajte ih na sloj kelja, te dodajte sveži bosiljak, limun, so i biber. U preliv za salatu dodajte limunov sok i maslinovo ulje. Kao letnju varijantu ovu salatu možete pripremiti i od rukole, krastavaca, kukuruza i bosiljka.
Bonus video:
(Espreso/FiniRecepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!