recepti
KAKO DA SPASITE PREKUVANO SLATKO? Dodajte samo 1 sastojak
Kada je slatko prekuvano, veoma je gusto i često se u njemu brzo pojave kristali šećera.
Slatko od jagoda, trešanja, grožđa predstavlja neizostavan deo zimnice u ostavi svake domaćice. Nekada se može desiti da se ono prekuva. I šta onda? Ne brinite, postoji rešenje.
Iskusni kuvari znaju da slatko treba da se skine sa vatre dok je još tečno, jer kako se hladi, ono se zgušnjava. Neiskusne domaćice mogu imati problem kada je kuvanje ove poslastice u pitanju. Ako se dugo kuva on postane mnogo gust, a onda se brzo i ušećeri.
Kako se popravlja prekuvano slatko?
Kada je slatko prekuvano, veoma je gusto i često se u njemu brzo pojave kristali šećera.
Jedan od najlakših načina da ga popravite jeste da ga najpre ugrejete na pari ili u mikrotalasnoj, da se šećer u njemu istopi.
Nakon toga ga prebacuje u odgovarajuću posudu, dodajte malo tople vode i stavite da proključa na tihoj vatri uz neprestano mešanje,
Kada se struktura ujednači i postane glatka, dodajte limunsku kiselinu, 2 g na 1 l tečnosti. Zatim dok je još toplo sipajte u suve tegle. Okrenite ih naopako da bi se vakumirale. Nakon jednog dana možete ih poređati na policu svoje ostave i uživati u njima tokom cele zime.
Bonus video:
(Espreso/Prva)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!