Većina nas, zaista, uživa u hrani.
I obožava da isprobava nove recepte.
Ali i ukuse.
Ovoga puta vam donosimo recept za kineske raviole.
Ukusni su i vrlo ih je jednostavno napraviti, a prijaće vam da isprobate malo drugačiji obrok.
Savršeni su i za romantičnu večeru.
Punjenje je različito, a mi smo odabrali vegetarijansko.
Potrebno za 10 komada:
1. 250 g brašna 2. 150 ml vode 3. Malo soli
Za punjenje:
1. Praziluk 2. 1/2 belog luka 3. Šargarepa 4. Celer 5. Proklijale klice soje 6. Soja sos, so, biber, tabasko ili slično.
Možete da ubacite i škampe, ili gambore za drugačiju verziju.
Priprema:
Spojite prosejano brašno sa vodom, umesite i ostavite 30 minuta da odmori, do tada iseckajte sve na sitne komadiće i promešajte dobro. Odvojite 10 kuglica i razvucite svaku na brašnjavoj površini, a zatim punite i postavljajte ih na list salete ili kupusa (tako da se ne dodiruju) u bambus za kuvanje na pari ili slično. Gotove su za 15 minuta.
Poslužite uz soja, ili kiselo ljuti sos. 1,5 santimetar vode u tiganju ispod bambusa je dovoljno.
(Espreso.co.rs/Gastroman.eu)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!