Savršen domaći sladoled je moguć i možete ga napraviti očas posla! (FOTO)
Foto: Profimedia

Mljac, mLJAC

Savršen domaći sladoled je moguć i možete ga napraviti očas posla! (FOTO)

Svi vole sladoled, zar ne? A tek kada je domaći? Onda je najbolji!
Objavljeno: 11:44h

Potrebno vam je:

300 ml slatke pavlake 600 ml mleka 75 g šećera 3 žumanceta

Priprema:

Stavite slatku pavlaku, mleko i šećer u posudu i pustite za uskisnu. Za to vreme mikserom umutite žumanca. Kada smesa od mleka provri dodajte je jedan deo u žumanca kako biste sprečili da se zgrušaju.

Rashladite se uz savršeni čuros sladoled od vanile (RECEPT) (VIDEO)

Zatim sve opet stavite na slabu vatru i mešajte žustro. Kada se smesa dovoljno zgusne možete je skloniti s vatre.

foto: Profimedia

Žumanca smesi daju bogatu i baršunastu teksturu. Šećer je potreban jer pomaže da sladoled postane gladak i mekan. Također, umesto šećera možete koristiti med, agavin sirup ili javorov sirup. Ono što je ključno jeste mućenje smese. Ovo se odnosi na otvaranje zamrzivača svakih sat vremena i miješanje smjese dok ponovno ne postane potpuno glatka.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.