Mljac, mLJAC
Savršen domaći sladoled je moguć i možete ga napraviti očas posla! (FOTO)
Potrebno vam je:
300 ml slatke pavlake 600 ml mleka 75 g šećera 3 žumanceta
Priprema:
Stavite slatku pavlaku, mleko i šećer u posudu i pustite za uskisnu. Za to vreme mikserom umutite žumanca. Kada smesa od mleka provri dodajte je jedan deo u žumanca kako biste sprečili da se zgrušaju.
Rashladite se uz savršeni čuros sladoled od vanile (RECEPT) (VIDEO)
Zatim sve opet stavite na slabu vatru i mešajte žustro. Kada se smesa dovoljno zgusne možete je skloniti s vatre.
Žumanca smesi daju bogatu i baršunastu teksturu. Šećer je potreban jer pomaže da sladoled postane gladak i mekan. Također, umesto šećera možete koristiti med, agavin sirup ili javorov sirup. Ono što je ključno jeste mućenje smese. Ovo se odnosi na otvaranje zamrzivača svakih sat vremena i miješanje smjese dok ponovno ne postane potpuno glatka.