ODLIČAN SAVET
AKO RAZBIJATE JAJA TAKO ŠTO IH UDARATE O ČINIJU, PREKINITE ODMAH: Pravite veliku grešku
Stručnjaci preporučuju
Kada pripremate nešto sa jajima, sigurno ga i vi razbijete o ivicu posude koju ste namenili za mućenje - i tu grešite!
Naime, kulinarski stručnjaci kažu da se ovim načinom razbijanja jaja izlažete rizuku da u sebe unesete i ljuske jajeta. Jer, garantovano će se dogoditi da se u posudi nađu mikroskopski ostaci ljuske koji će završiti u vašem organizmu.
Umesto toga, kažu stručnjaci, jaja obavezno treba razbijati o ravnu površinu, recimo o sto, jer tako neće biti pritiska na ljusku da se uvije ka unutra, što se dešava kada jaje razbijate o činiju, pa je rizik da delići ljuske završe u jelu gotovo nikakav.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Blic)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!