AKO STE PRESOLILI JELO, NE OČAJAVAJTE! Kuvari otkrili kako spasiti ukus preslane supe, mesa i povrća!
Za preslana jela postoji rešenje, Foto: Profimedia

korisno

AKO STE PRESOLILI JELO, NE OČAJAVAJTE! Kuvari otkrili kako spasiti ukus preslane supe, mesa i povrća!

Ovde su trikovi koje koriste poznati svetski kuvari, a spasiće vas puno puta tokom života jer svako može da pogreši

Objavljeno:

Ne mora biti kraj sveta ako vam se dogodi da presolite ono što kuvate.

Ovde su trikovi koje koriste poznati svetski kuvari, a spasiće vas puno puta tokom života jer svako može da pogreši.

Saznaćete kako da neutrališete so u mesu, supama, povrću, umacima.

Spas za preslanu supu

Najjednostavnije je dodati malo vode i prokuvati par minuta. Ali, ova metoda može biti dobra samo ako ste mrvicu presolili supu pa ne treba dodavati puno vode. Stavite kesicu pirinča u supu i prokuvajte. Pirinač će upiti višak soli. Dodajte malo šećera u supu , pričekajte da se otopi pa probajte. Ponavljajte postupak dok ukus soli ne postane prihvatljiv.

Namirnice kao što su krompir, njoki, ili testo pomažu apsorbirati višak soli. Na primer, ubacite oguljen krompir, i kuvajte ga 10 do 15 minuta pa ga izvadite. Upiće višak soli, a neće pokvariti ukus jelu. Njoke i testeninu dodajte samo ako po receptu mogu u supu.

foto: Profimedia

Spasite presoljeno meso

Kisela pavlaka može da spasi jelo od mesa ako ste ga presolili. Stavite meso u posudu sa kiselom pavlakom i ostavite da se hladi. Ako ste presolili mleveno meso, dodajte sitno seckani kupus, tikvicu ili naribajte sirovi krompir u smesu. Sol će se manje osetiti, a jelo će biti sočno.

Preslano povrće?

I za to postoji trik. Umak od povrća spasićete paradajzom. Sitno ga naseckajte u jelo i prokuvajte. Višak soli iz kuvanog povrća uklonićete tako da ga zalijete neslanom vrućom vodom i kuvate nekoliko minuta, prenosi BrightSide.

BONUS VIDEO:

(Espereso.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.