PIRE KROMPIR SIGURNO POGREŠNO PRAVITE I ZATO VAM JE BEZUKUSAN! Kuvar otkrio CAKU U PRIREMI da uvek ispadne KREMAST!
Svi vole pire, Foto: Profimedia

KUVANJE

PIRE KROMPIR SIGURNO POGREŠNO PRAVITE I ZATO VAM JE BEZUKUSAN! Kuvar otkrio CAKU U PRIREMI da uvek ispadne KREMAST!

A u čemu je greška?

Objavljeno:

Pire krompir važi za jedno od osnovnih, početničkih jela, koje bi svako trebalo da ume da napravi, a ispostavilo se da većina nas greši u pripremi - jedan kuvar otkriva i u čemu tačno.

A u čemu je greška? Većina nas će ga pripremiti ovako - skuvaćemo krompir, procediti ga i dodati puter/mleko/sir pa onda sve sjediniti - i zbog toga jedemo bezukusni pire.

- Krompir ima vrlo delikatan ukus, i kada ga skuvate i procedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i ukus krompira - objašnjava kuvar Tajler Florens.

I zato, savetuje on, umesto da krompir kuvamo u vodi, treba da ga kuvamo u mleku i puteru.

Dakle, iseckan sirov krompir stavimo u mleko i ostale mlečne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuva, kako ne bismo izgubili ukus krompira.

bonus video:

(Espreso.co.rs/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.