saveti
POSTOJI SAMO JEDAN PRAVI NAČIN DA PODGREJETE PICU: Biće kao da ste je tek napravili!
Prvo zapamtite da je ne traba stavljati u mikrotalasne pećnice
Ako vam je ostalo koje parče pice od ručka, a hladna vam ne izgleda jako primamljivo, uz ove savete ćete joj vratiti ukus, teksturu i miris, pa će biti užitak.
Jedina gora stvar od hladne pice je loše podgrejana hladna pica. Ali, to se može elegantno izbeći s malim trikom zahvaljajući kojem pica ponovo ima pravu aromu i prave je temperature.
Prvo zapamtite da je ne traba stavljati u mikrotalasne pećnice, jer one neravnomerno zagrejavaju hranu, a kod pice to znači da će se ili zagrejati sir, a umak ostati hladan ili će se gornji deo pregrejati, a donji ostati hladan i mokar. Takođe, pri podgrejavanju pice u mikrotalasnoj ona ispada gumena i mlaka.
1. Uzmite tignaj
Tiganj se ravnomerno zagreva i dobro drži toplinu.
2. Picu zagravajte na srednjoj vatri
Jedna od stvari koje čine picu fantastičnom je lagano hrskava korica, a kad se ohladi pica gubi svoju hrskavost. Zagrevanje na srednjoj vatri u tiganju vraća tu hrskavost pici, a i može malo u tom slučaju da se zapeče.
3. Koristite poklopac
Nakon što ste zagrejli tiganj stavite picu odmah da se greje i odmah je poklopite poklopcem. Zahvaljujući poklopcu, na tiganju će se zadržati toplina koja će otopiti sir i zagrejati umak.
4. Proverite je li se dovoljno zagrejala
Kako ćete znati da je pica dovoljno zagrejana?
Nakon otrpilike tri minuta maknite poklopac i vilicom isprobajte picu. Ako se sir razvlači, gotova je piše Men's Health.
BONUS VIDEO:
(Espreso.co.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!