TRIK
OVO JE JEDINI PRAVI NAČIN DA SPREMITE JAJE NA OKO: Belance će biti PRŽENO, a žumance TEČNO!
Konačno se više nećete mučiti s pripemom ovog jednostavnog jela
Kad neko ne zna da kuva, obično se kaže da ne zna ni jaje da isprži. Međutim, ni to nije tako lako, naročito ako želite da vam belance bude prženo, a da žumance ostane tečno. Uz mali trik, pripremićete savršeno jaje.
Tajna idealnog jaja na oko je zapravo u vodi. Zagrejte kašiku ulja na tiganju, pažljivo razbijte jaje, a potom u ugao tiganja sipajte malo vode.
Poklopite i pustite da se prži. Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i proverite da li je belance gotovo. Para će ravnomjerno skuvati bjlance, a žumance će ostati tečno. Usput, izbećićete prskanje ulja i zamazan šporet.
BONUS VIDEO:
(Espreso.co.rs/Vijesti.me)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!